U snimanju spota za Laninu pjesmu Volim biti zaljubljena koji će međuostalim promovirati i borbu protiv raka maternice i dojke danas su sudjelovale i brojne istaknute Hrvatice.
Na snimanju spota za pjesmu koja će biti glazbeni motiv akcije Prekrižimo rak vrata maternice i dojke u Vrapčanskoj aleji prve su se Lani pridružile Leonarda Boban, Iva Balaban, Sarah Josipović te Anja Šovagović . One su naime samo dio slavnih Hrvatica koje se pojavljuju u Laninu spotu i time ujedno podržavaju zajedničku akciju Nacionalnog odbora za promoviranje prevencije raka vrata maternice i udruge oboljelih od raka Sve za nju.
e padalo po glavi nije nimalo zasmetalo na snimanju spota jer je grije pozitivna atmosfera oko cijele kampanje.
„Ja sam užasno ponosna što su udruge izabrale mene za osobu koja može najbrže i ja se nadam najefikasnije doprijeti do mladih djevojka koje moraju na vrijeme razmišljati o svome zdravlju, od spolno prenosivih bolesti, od HPV koji na kraju dovodi do raka vrata maternice, do pregleda dojki koji bi napokon trebalo postati svima normalna tema i da bude apsolutni broj jedan da djevojka i žena drži do sebe", rekla je Lana koja je otkrila da je jedna od njenih motivacija da sudjeluje u ovom projektu svakako i to što je njena teta Dženisa Pecotić prošla iza sebe borbu sa tom zloćudnom bolesti.
A svoje zadovoljstvo što sudjeluje u ovoj kampanji nije krila ni Leonarda Boban.
"Mislim da je to nešto najnormalnije da se kao žena odazivam na takve akcije, jer smatram da je puno žena neinformirano. Inače osobno poznajem Lanu, jako mi je draga kao osoba, to radim i iz poštovanja prema njoj, ali prvenstveno mi je drago da se ovom kampanjom potiče žene na prevenciju“ rekla je Leonarda.
Inače spot sa istaknutim ženama iz hrvatske javnosti, među kojima bi se trebala naći i Hloverka Novak Srzić te Bernardica Juretić, trebao bi izaći za desetak dana, dok Lanin novi album Volim biti zaljubljena stiže u prvom dijelu listopada.
Izvori: net.hr
25.09.2008.